Lundeelva Søgne

Sommeropplevelser

Bli med på en tur utenom det vanlige.

Vi skal blant annet bli bedre kjent med Agders skjulte kulturperler og med Sørlandet med sin steinete kystlinje og sine hvitvaskede hus.
Vi benytter også muligheten til bli bedre kjent med Setesdal midt i hjerte av Agder. Dalen er ikke bare kjent for majestetiske fjell, gammel byggeskikk, vakre bygninger og rike tradisjoner.

Stev, dans og spel har fått plass på UNESCOs verdensarvliste for immateriell kulturarv. Setesdølene er stolte av sin levende folkemusikktradisjon og sterke kulturidentitet. I Setesdal har vi med oss lokalguide som gir oss de gode historiene og de magiske opplevelsene.

Program

I moderne turistbuss går ferden til Moss hvor Bastø Fosens ferge tar oss over Oslofjorden til Horten.

Vi fortsetter til Porsgrunn hvor vi skal spise formiddagsmat på Michel Seylmagers Hus. Restauranten ligger idyllisk til med utsikt over Porsgrunnselva. Her har det lille røde huset sett århundrene flyte forbi, mens de lune tømmerveggene ser nesten like ut som da de ble satt opp for 270 år siden.

Etter måltidet går ferden til Arendal. Vi blir med på en historisk rundtur i og rundt husene på Tyholmen, Arendals gamle bydel. Her finnes en unik samling hus som har fått stå omtrent slik de stod i seilskutenes storhetstid.

Ferden fortsetter til Kristiansand hvor vi sjekker inn på sentralt beliggende Clarion Hotel Ernest.

Felles middag om kvelden.

Avslappende frokost på hotellet før vi setter kursen til Søgne.

På veien dit tar vi turen innom Sjølingstad Uldvarefabrikk hvor produksjonen fortsatt foregår etter gamle prinsipper. Mulighet for å handle i museumsbutikken blir det også.

Turen fortsetter til Søgne som er en av de mest sjarmerende stedene langs Sørlandskysten. Vi starter med felles lunsj i den gamle prestegården hvor faren til Bjørnstjerne Bjørnson en gang var prest. Vår lokalguide vil dessuten vise oss ubåten Biber fra andre verdenskrig og fortelle den spennende historien.

Deretter kjører bussen oss tilbake til Kristiansand hvor det blir tid på egen hånd før felles middag på hotellet.

Frokost på hotellet.

Dette blir en opplevelse helt utenom det vanlige. Vi skal på KULTURTUR med lokalguide i Setesdal. Hun tar oss med til ulike artister og kunstnere som har åpnet dørene for oss på sine hjemsteder!

Setesdal har vært en kreativ dal gjennom alle tider. Artister og musikere har slått seg ned og funnet sitt kunstneriske uttrykk både ved og utenfor setesdalskulturen. Den gode historien og de artige, små fortellingene om folk og personligheter, og om myter og segner, vil setesdølene prøve å gi oss på denne turen. Det blir kortreist mat, kunst, kultur, lukt av sau og vakker natur.

Lunsj i Setesdal og felles middag på hotellet om kvelden.

Frokost på hotellet før vi forlater Kristiansand for denne gang.

Turen går til Songe hvor vi skal besøke Lindland skogskapell som er et sted helt utenom det vanlige. Kapellet ble vigslet av biskop Skjevesland i 2002. En grusvei fører frem til kapellet. Her møter man overraskende og kunstneriske installasjoner hvor eksempelvis døpefonten i kapellet er drikkekar fra en stall. Vi blir med på en liten omvisning. Kaffe blir det også.

Etter en spennende formiddag reiser vi videre til Sandefjord. Her går vi om bord i Color Lines ferge til Strømstad. Om bord blir det middagsbuffet hvor drikke til maten er inkludert.

Reisefakta

Turens veil.pris kr. 7 995,- per person i delt dobbelrom ved 30-35 betalende deltakere.

Prisen inkluderer:

  • Ferge Moss-Horten
  • Ferge Sandefjord -Strømstad
  • Tre overnattinger, Ernst Choice hotel Kristiansand
  • 3 – tre frokoster
  • 4 – fire lunsjer
  • 4 – fire middager
  • Innganger og omvisinger som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer ikke:

  • Tillegg for enkeltrom kr 1 250,-
  • Forsikringer
  • Drikke til maten

Betingelser for denne turen

Det tas forbehold om trykkfeil i programmet og endringer en ikke er herre over, samt eventuelle restriksjoner som følge av Covid-19-pandemien.

Bestilling og info

Kontakt Gretha på tlf 91 00 73 53 eller epost gretha.thuen@olivertravel.no