Tjoløholms slott i vinterskrud

Koselig førjulstur til Sverige

I Sverige er slott, gårder og torg tilholdssteder for julemarkeder for barn og voksne i alle aldre! På Tjolöholm slott er det herskapelig jul mens à la London juldesignmarknad i Gøteborg sverger til småskala jul! Vakre lys og gløgg sikrer at julestemningen er på plass begge steder i god tid før julen ringes inn!

Dag 1: Ljungkile, Gøteborg, Mölndal

På gode veier går ferden til sjarmerende Kärrstegens gård i Ljungkile hvor vi får servert lunsj. Mulighet for å handle julegaver i gårdsbutikken blir det også.

Turen fortsetter til Gøteborg hvor vi skal besøke julemarkedet i den historiske Remfabriken. Blant gamle vevstoler selger ulike håndverkere selger sine produkter. Her finner du hjemmelagde kaker, selvdyrkede grønnsaker, sløyd, keramikk og mye, mye mer.

Deretter står spinneriet i naturskjønn Lindome for tur. På en liten åskant ligger den tradisjonsrike tegelsteinsbygningen Spinneriet. Det første Spinneriet ble bygget år 1830. Mesteparten av arbeidskraften besto av kvinner og barn. Fabrikken ble nedlagt i 1968.

I 2020 gjennoppsto Spinneriet i ny drakt. I dag er det mer enn tyve leietakere med kreativitet som fellesnevner som holder hus i den gamle bygningen. Her er det noe for enhver smak.

Utpå ettermiddagen reiser vi til Quality Hotel The Weaver i Mölndal. I det storslagne hotellet som består av 21 magiske etasjer skal vi overnatte.

Felles middag om kvelden.

Dag 2: Mölndal, Tjoløholm, Gøteborg, Tanum

Felles frokost på hotellet før avreise til Tjoløholm slott. Her skal vi besøke slottets julemarked med hundretalls utstillere av håndverk og lokalproduserte matdelikatesser. Hele slottet glitrer av lys og tradisjonell julekos!

Denne dagen er kontrastenes dag for neste stopp er ikke et tradisjonelt julemarked med tovede nisser og brente mandler. À la London juldesignmarknad i Gøteborg har i stedet fokus på småskala design som eksempelvis morsomme, «snygga» og personlige julegaver til våre nære og kjære. «Think big shop small» sier de her!

Reisefakta

Turens veil. pris kr. 2 890,- per person i delt dobbeltrom ved min. 30 betalende deltagere, grunnet Covid-19 hensyn.


Prisen inkluderer:

  • Transport i moderne turistbuss
  • Overnatting The Weaver hotel, Mölndal
  • En frokost
  • En lunsj
  • To middager
  • Inngang og entreer som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer ikke:

  • Enkeltromstillegg kr. 750,-
  • Drikke til maten
  • Forsikringer

Kontakt Gretha på tlf 91 00 73 53 eller epost gretha.thuen@olivertravel.no