Olivers Venner

Nyhetsbrev 2 2020

Kjære reisevenner!

Et uvirkelig halvår ligger bak oss hvor Covid-19 har ført til at reiseaktiviteten har vært borte. Imidlertid merker vi nå en etterspørsel etter bussturer i Norge.

Vår første tur etter nedstengingen gikk til Eggedal og vi var veldig spente på både påmelding og gjestenes tilbakemelding om gjennomføringen med «coronnaregime». Det gikk bra og for egen del kjente jeg glede ved å være på tur igjen. I tider med uro og krise trenger vi kanskje mer enn noen gang å møtes og få støtte og menneskelig kontakt.

Etter denne første turen har det kommet flere turer og vår erfaring er at de fleste synes at det er fint å kunne normalisere tilværelsen. Imidlertid er vi nøye på at coronnareglene overholdes. Vi har gjennomført turene med grupper på maks 30 gjester og benyttet busser med plass til nesten det dobbelte. Håndsprit og hyppig rengjøring av håndtak og annet i bussen, gjennomføres flere ganger i løpet av dagen. Dette for å beskytte mot eventuell smitte.

Vi kan nå si at vi omstiller og ikke lenger stiller inn reisevirksomheten ved å gjøre som det engelske munnhellet «Take care and carry on!»

Derfor tilbyr vi tradisjonen tro førjulstur også i år. Turen går til stemningsfulle Tuddal Høyfjellshotell hvor vi skal bo i to netter. Vi har lagt opp et program som vi er overbevist om bringer frem den gode følelsen fra barndommens jul og håper at du vil bli med på turen?

Jul i Telemark

Vinter på Fossesholm Herregård Foto: Dagfinn Kolberg

Årets juletur går til fantastiske Tuddal Høyfjellshotell i hjertet av Telemark. I historiske omgivelser vil vi ta tiden tilbake og nyte både stedet og maten!

Underveis til og fra Tuddal har vi lagt inn spennende innslag som vil øke opplevelsen og kanskje finner du julegaver til «den som har alt»!

Program


Dag 1. Moss, Horten, Sandefjord, Porsgrunn, Skien, Ulefoss, Tuddal

I moderne turbuss går ferden til Moss med ferge over fjorden til Horten. Deretter går ferden til Sem i Vestfold hvor vi besøker STIL -I. Her finner vi en spennende interiørbutikk innredet i en låve. Vi får servert kaffe og vafler/kake.

Vi fortsetter til Sandefjord hvor vi besøker herskapelige Midtåsen som har en helt unik atmosfære. Midtåsen var hjemmet til skipsreder Anders Jahre og hans kone Bess. Midtåsen ble bygget 1933 og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg. Vi blir med på omvisning hvor vi får høre den spennende historien. Før avreise får vi servert laks med sandefjordsmør og deilig dessert og kaffe.

Turen fortsetter og vi benytter anledningen til å besøke fabrikk- utsalget til Porsgrunds Porselænsfabrik før ferden går videre til Ulefoss og sjarmerende Øvre Verket som består av er en samling arbeiderboliger oppført på begynnelsen av 1800-tallet. De rødmalte husene ble bygget av Cappelen-familien som boliger for arbeiderne ved Ulefoss Jernverk. I Spiseriet blir det rømmegrøt og kaffe. Mulighet for å gjøre en spennende handel i håndverksutsalget blir det også!

Utpå kvelden ankommer vi Tuddal Høyfjellshotell hvor vi skal bo i to netter.

Felles middag i hyggelig lag om kvelden.

Dag 2. Tuddal

Dagen starter med avslappende frokost i historiske omgivelser.

Tuddal er kjent for sine mattradisjoner og for de som er interessert er det mulighet for å lære og bake lefse (pris kr 300,- ikke inkludert).

Kanskje blir det også en liten busstur for de som har lyst for å se på omgivelsene.

Felles lunsj og middag.

Dag 3. Notodden, Kongsberg, Portåsen, Fossesholm

Etter frokost sier vi farvel til Tuddal for denne gang. Vi kjører til Notodden hvor vi får høre den utrolige historien om industrieventyret Norsk Hydro og menneskene som skapte det!

Deretter fortsetter vi til Kongsberg kirke som er den største barokke kirken i landet. Lysekronene ble produsert ved Nøstetangen glassverk og er regnet for å være av de vakreste lysekroner i Norden. Over lysekronene ruver det berømte Glogerorgelet.

Vi får en minikonsert spesielt for oss!

Deretter reiser vi til Portåsen forfatteren Herman Wildenveys rike.

Ute fra verden vide kaller en sang meg hjem. Hjembygdens bakker blide Herren velsigne dem.

Slik starter diktsyklusen «Hjembygdens sanger» – Herman Wildenveys kjærlighetserklæring til stedet hvor han ble født og vokste opp. Vi får høre den spennende historien. Felles lunsj.

Siste stopp på turen blir julebutikken på Fossesholm herregård i Øvre Eiker.
Dill og dall hos Stil-I
Midtåsen - entreen
Porgsgrunns Porselænsfabrikk
Tuddal Høyfjellshotel
Tuddal Høyfjellshotell - skrivebord med stol stemningsbilde
Tuddal Høyfjellshotel - mat i sentrum
Tuddal Høgfjellshotell pyntet til fest
Kongsberg kirke
Glogerorgelet i Kongsberg kirke bygget av Gottfried Heinrich Gloger Foto Mahlum
Portåsen - Wildenveys rike
Fossesholm Herregard ådring på ytterkledning Foto: Dagfinn Kolberg
Fossesholm julebutikken

* Turens pris kr 5 995,- per person ved minimum 30 betalende gjester i delt dobbeltrom

Prisen inkluderer:

 • Transport i moderne turbuss
 • Ferge Moss – Horten
 • 2 overnattinger Tuddal Høyfjellshotell
 • 2 frokoster
 • 3 lunsjer
 • 2 middager
 • Rømmegrøt og kaffe
 • Inngang og omvisning som beskrevet i programmet

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltromstillegg kr 500,-
 • Drikke til maten
 • Forsikringer
 • Lefsekurs kr 300,-

Betingelser for denne turen

Se betingelser på nettsiden - ved å trykke på knappen under!

Bestilling og info

Kontakt Gretha på tlf 91 00 73 53 eller epost gretha.thuen@olivertravel.no

Olivers Venner

Info til nye abonnenter

Nyhetsbrevet forteller om smått og stort fra Oliver Travel. Informasjon som kan være til nytte og hygge for de av dere som er medlem av Olivers Venner.

Vi sender ut nyhetsbrevet til de av våre reisende som har gitt oss sin epostadresse. Dersom du skulle ønske å stoppe ditt abonnement er dette enkelt ved å trykke på lenken "Avslutt abonnementet" nederst på nyhetsbrevet.

Vi ønsker dere alle en fin høst,
og håper dere nyter de fine fargene naturen byr på og
holder dere friske!

Om du kjenner noen som kan ha nytte av å motta vårt nyhetsbrev - del gjerne!

facebook twitter instagram 
Oliver Travel logo staende
rgf logo